4 Şubat 2020 Salı

Logo Tasarım

Firmalar yeni bir işe başlarken, herhangi bir ürün veya hizmet sunmayı hedefliyorsa, şirketlerin kurulum aşamasında ilk ihtiyaç duyduğu şey markalarını tamamen görsel olarak ön plana atarak ifade etmeleridir. Çünkü oluşturulacak olan logo tasarım insanların zihninde diğer işlemlere göre daha keskin izler bırakabilmektedir. Bu bağlamda da yapılan tasarım şirketlerin hedef kitlelerine genel kimliklerini yansıtmaları için bir araç olarak kabul edilmektedir. Belirlenmiş olan hedef kitlelerin aklında kalmak için en belirgin ve kolay  yol ise firmanın logosu ve logo tasarım kısmıdır.
Bu şekilde çalışan ve markalaşan bütün firmalar rahatlıkla tanınabilmektedir. Bildiğiniz gibi logosu ile akılda kalmış olan binlerce firma var. Logo harici renklerden bile logonun kime ait olduğunu bilebiliyoruz. Mesela içecek sektöründe kırmızı dediğimizde ilk akla gelen coca cola firması olmaktadır. Mavi dediğimizde ise pepsi. Bu sektörde yapılan bu algı oyunları ile insanların bilinçaltına hızlı bir şekilde girebilir ve olumlu sonuçlar alabilirsiniz.


Ürününüzü insanlara empoze etmenin en kolay yolu logo tasarım kısmı ile başlamaktadır. Daha sonrasında ise izleyeceğiniz reklam politikaları ile firmanızı hızlı bir şekilde ön plana çıkartmanız da mümkündür.  Yapacağınız iyi bir araştırma sonrasında en kaliteli tasarımcı ile buluşup istediğiniz detayları aktarın. Sizlerin istediğinin yanı sıra tasarımcıların da bakış açısı fazlasıyla önemli olarak bilinmektedir. Tasarımcınızı hiçbir zaman kısıtlamayın ve çıkacak sonuçlar üzerinde fazla oynama yapmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...