1 Haziran 2018 Cuma

Türk Sineması'nın Toplumsal Sorunlarının Sözcüsü Kemal Sunal



Kemal Sunal için hiç düşünmeksizin Türk sinemasının bir numaralı güldürü üstadı denilebilir. Yeşil çam gibi Sadri Alışık’ları, Şener Şenleri gören bir sinema endüstrisi içerisin tek başına bu ünvanla anılabilmek kolay değil tabi. 



Kemal Sunal seçeneği ile bize sunulan filmlerde üstad aynı zamanda toplumsal ve politik sorunları merkez alan halkın sesini üstlenen filmlerde en çok başrol alan oyunculardan biridir. Fakat bu yönü muhtemelen olağan dışı bir komedi ustası olmasının gölgesinde kalmıştır. Filmlerin de yaşanan dönemin toplumsal buhranlarını, toplumun bireysel yoksunluklarını en iyi eleştiren karakterlere hayat veren Kemal Sunalın her birimiz severek izleriz.Büyük üstadın toplumsal sorunları halkın gözünden ele aldığı filmleri Kemal Sunal  seçeneği ile zevkinize uygun filmi seçtikten sonra sitemizden yüksek kalitede izleyerek o günlerin toplumsal sorunlarının sanatla özdeşmiş yönünü sizde görebilirsiniz. Geçmişten günümüze bir çok filmde oynayan ve halkın sevgilisi olan Kemal Sunal şuan aramızda olmamasına rağmen insanlar onun filmLerini izlemeye devam ediyor ve genç nesiller de onun filmlerini izleyerek büyümeye devam ediyor.

Büyük ustanın harika bir sözü var, ben hiçbir zaman gündemde kalmak için magazinlere çıkmak zorunda kalmadım. Çünkü o her zaman halkın gönlünde ve her zaman gündemde olmayı başardı. Hala filmleri izlenirken kahkahalara boğuluyoruz ve onlarca kez filmlerini izlemiş olsak da her gördüğümüzde izlemeye devam ediyoruz. Normalde bir film en fazla 1-2 kez izlenirken onun filmleri defalarca izlenebilmekte. Film replikleri, şakaları ezberimizde olsa da her defasında izlediğimizde sanki ilk defa duyarmışcasına kahkahaya boğulmamıza yetiyor.

Unutulmayacak, hep kalplerde olacak büyük ustalar vardır ya, işte Kemal Sunal onların kuşkusuz ki başında gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...