16 Ocak 2020 Perşembe

Tez Hazırlama

Üniversite zamanında yapılan her çalışmanın kendisine mahsus olan farklı araştırma yöntemleri mevcuttur. Bildiğiniz gibi tez hazırlama konusunda da yapılması gereken kendisine özgü bazı kuralları da vardır. Bu hazırlama sürecinde en çok dikkat etmeniz gereken ve ön planda olması gereken konulardan bahsedecek olursak.  İlk yapmanız gereken tez hazırlama çalışmasının temel olarak bilimsel bir çalışma olduğu ve bu tarz yapılan çalışmalarının da bilim dallarına fazlasıyla katkı yapılacak olduğu bilincinin olması gerektiğidir.

anasayfa hakkimizda

Bu sebepten dolayı herkesin sık sık sorduğu “tez nasıl hazırlanır?” sorusuna cevap olarak da önceden hazırlanmış olan çok başarılı örnekleri incelemeniz konusu göze çarpmaktadır. YÖK bu tarz konularda önceki senelerde hazırlanmış olan tezlerin incelenmesini sağlayan çok farklı bir yazılım geliştirmiştir. Bu sistem fazlasıyla önemli ve eğitici bir sistem olarak da bilinmektedir. Türkiye içerisindeki üniversiteler bünyesinde hazırlanmış olan yüksek lisans tezlerini inceleyerek birbirinden farklı örneklerle karşılaşabilir ve referanslar da alabilirsiniz. Sizlerin yazacağı konulardaki makaleleri inceleyebilir ve bu bağlamda da çeşitli fikir sahibi de olabilirsiniz. Diğer bir kaynaktan da bahsedecek olursak ProQuest olarak da bilinmektedir. Bu web site üzerinden gerçekleştireceğiniz araştırmalarda, milyonlarca tez bulabilirsiniz ve farklı dillerde de dokümanlara ulaşabilirsiniz. Çok basit bir kullanım şekli olan siteyi detaylı olarak incelediğinizde de sizlere nelerden bahsettiğimizi kolayca kavrayabileceksiniz. Tez yazım öncesi dikkat etmeniz gereken kuralları inceleyin ve hazırlıklarınızı yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...