17 Ocak 2020 Cuma

Hasta Yatağı Bileşenleri ve Güvenlik

Hasta yatakları en yaygın dayanıklı tıbbi ekipman türüdür. İsimlerine rağmen, akut yatakların ötesinde hastane yatakları da kullanılır; rehabilitasyon tesislerinde, bakım evlerinde ve özel konutlarda. Üretken kullanımları göz önüne alındığında, hasta  yataklarını içeren yaralanmalar nadir değildir. Bu yaralanmalar, hasta sabit bir yatakta konumlandırılırken, bir yatakta taşınırken veya bir yatağın içine veya dışına aktarılırken ortaya çıkabilir. Bu makalede, 'hasta' terimi, bir sağlık kuruluşunda veya özel bir evde veya huzurevinde gibi bir evde bakım alan bir kişiyi ifade eder.

Hastane Yatağı Anatomisi ve Güvenlik Özellikleri

Yükseklik ve konum ayarlamaları, tekerlekler ve ayarlanabilir yatak rayları gibi yatak çerçevesi özellikleri, hasta yatakları standart yataklardan ayırır. Modern hasta  yatakları, düşme ve basınç yaralanmalarına karşı koruma sağlamak, hasta pozisyonu ve hareketliliğine yardımcı olmak ve potansiyel bir aksilik için bakıcıları uyarmak için tasarlanmış bir dizi güvenlik özelliğine sahiptir. Bu güvenlik özelliklerinin faydaları, yalnızca bakım verenlerin uygun eğitimi ve güvenlik protokollerinin güçlendirilmesi ile gerçekleştirilebilir.



Bir hasta  yatağı seçerken hasta boyu, kilosu, hareket kabiliyeti, tanı ve komorbiditeler göz önünde bulundurulmalıdır.
Yatak yüksekliğini yükseltmek, oturma pozisyonunda dururken hasta yardımı ihtiyacını azaltabilir.Yatak yüksekliğinin ayarlanması, hastanın yatağın kenarında otururken dengeyi iyileştirmesini sağlayabilir ve yatak yüksekliğini en düşük yükseklik konumuna düşürmek, düşme durumunda yaralanma şiddetini azaltabilir.
Hasta yatak çerçeveleri genellikle segmentler halinde yeniden konumlandırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...