25 Ocak 2020 Cumartesi

Patent Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Patent örneği, daha önce birine verilmiş olan bir patent örneğidir. Patent örneği,patent başvurusunda hangi bilgilerin dahil edilmesi gerektiğini bilmek isteyen kişiler için yararlıdır.
Bir patent, mucitlere icatlarına sahip olma hakkı verir. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Ensitüsü tarafından mucitlere patentleri verildikten sonra, 7 yıl boyunca ürünlerine sahip olmak, üretmek, satmak, kullanmak ve oluşturmak için münhasır, yasal korumaya sahiptirler.

logo


Yeni teknoloji veya buluşları patentleme sistemi, insanları yeni fikirler edinmeye teşvik etmek için geliştirilmiştir. Bir patent, mucitlere buluşlarına hak verdiğinden, patentlerini satarak ya da yeni teknolojiyi kullanma hakkı ya da kendileri bir ürün yaratarak ve satarak icatlarından para kazanmalarını sağlar. Para kazanma yeteneği insanları yeni teknoloji icat etmeye ve yeni ürünler geliştirmeye devam etmeye motive eder.
Patentler, ticari markalarla veya telif haklarıyla aynı değildir.Ürün tasarımı, işlevselliği veya üretim sürecindeki yeni buluşlar için patentler verilir. Ticari markalar marka hakları ve telif hakları kitaplar, şiir ve müzik gibi yaratıcı yenilikler içindir. Patentler, ticari markalar ve telif haklarının tümü fikri mülkiyet kategorisine girer ve bunların davaları fikri mülkiyet hakkına dahildir.

Farklı Patent Türlerine Örnekler  

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak birçok patent türü mevcuttur.Bunlardan bazıları:

  • Yazılım patentleri
  • Elektrik mühendisliği patentler 
  • E-ticaret sistemi patentleri
  • Mekanik Patentler 
  • Yöntem ve Proses Patentleri 
  • Tasarım patentleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...