26 Ocak 2020 Pazar

IP Kameralar: Güvenlik Sistemi İçin Önemli Özellikler

Güvenlik kamerası ankara | Sahra Güvenlik
IP kamera üreticileri, bireysel  gözetim sistemeleri için doğru kameranın seçimine yardımcı olan ürün özellik sayfalarını sağlar. Güvenlik kamerası  hangi özellikler önemlidir?
Çözünürlük, minimum ışık hassasiyeti, lens, geniş dinamik aralık, sinyal-gürültü vb. güvenlik kamerası  özelliklerinin her birinin önemi,amaca  ve uygulamaya bağlıdır.
Örneğin, fotoğraf makinesi karartılabileceği açık havada kullanılacaksa düşük ışık özellikleri önemlidir. IP kamera yalnızca iç mekanlarda kullanılacaksa, görüş açısı genişliği daha alakalı olabilir. Bu makalede, önemli kamera özellikleri ve 'teknik uzmanlık' (pazarlama departmanından) tarafından aldanmanın nasıl önleneceği gözden geçirilmektedir.
Çözüm ile ilgili; çözünürlük genellikle sensördeki toplam piksel sayısı veya yatay ve dikey piksel sayısı ile tanımlanır. Pazarlama insanları ayrıca 'HD', '720p' veya '1080p' ve son olarak '4K' terimlerini kullanır.

Güvenlik Kamerası  ve  Özel Yetenek Gerektiren Özel Uygulamalar

Geniş dinamik aralık

Zorlu aydınlatma koşullarına sahip bir alanı görüntülemek için, iyi, geniş dinamik aralık (WDR) sağlayan bir kamera seçmek en iyisidir. Örneğin, büyük pencereli bir lobi görüntülemek için arka ışık kontrolü veya daha da iyisi WDR sağlayan bir kameraya ihtiyaç duyulacaktır. En yeni kameralarda geniş dinamik aralık önemli ölçüde geliştirildi. Eski kameralar yaklaşık 50dB WDR sağlar; daha yeni modeller 120dB üzerinde.

Kare hızı

Kare hızları çoğu uygulamada özellikle kritik değildir, ancak megapiksel kameraların çoğu makul derecede iyi kare hızlarını destekler. Makul olan nedir? Uygulamaya bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...