13 Aralık 2019 Cuma

Deve Tabanı Nasıl Yetişir?

Saksı çiçeği olarak da bilinen deve tabanı , yazları haftada en az 2 defa, kış aylarında ise haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması da gerekmektedir. Yazın sulama tekniklerinde pazartesi ve perşembe günlerini kendinize sulama günü olarak tercih edebilirsiniz. Kışları ise bu sulama tekniğinde pazartesi günleri tercih de edilebilmektedir. Bu tarz sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su, saksının dibindeyken en fazla akşam suladıysak, sabah olduğunda tabakta biriken su dökülmelidir.
Bu sayede bitkinin toprağında haşerelerin gelmesi için herhangi bir koku olması da engellenecektir. Sulama durumunda temel kural ise bitkinin toprağı kurudukça su verilmesi, toprağın kuru veyahut sulu olduğunu anlayabilmemiz için, toprağına parmağımızı batırarak kuru veya ıslak yerleri rahatlıkla fark edebiliriz. Islak olan bölümler ise bitkimizin toprağında halen daha su olduğunu bizlere haber eder ve sulamayı bir sonraki gününe bırakmalıyız.

 Fidan Sipariş
Saksı çiçeği yani bildiğimiz gibi deve tabanı genel olarak rüzgar alan yerlerden mutlaka uzak tutulmalıdır. Rüzgar, deve tabanı çiçeğimizi salladığı zaman bitkinizin sapında oynamalar meydana gelir ve toprağın köküne hava akımının girmesine de engel olur. Bu olay da çiçeğimizin ömrünü fazlasıyla azalttığı gibi çiçeklerin de yapraklarında sararma ve çiçeklerinde de solmalara sebep olur. Örnek verecek olursak kapı ağzı ve pencere gibi açılan veyahut rüzgar alan yerlerden çiçekler kesinlikle her zaman uzak tutulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AUZEF Konu Özeti Ders Kitapları

Üniversite eğitimlerini tamamlamış olan kişiler için ikinci bir üniversite şansı bulunmaktadır. Sınavsız olarak kayıt olunabilen bu sistem i...